ردپای هوش مصنوعی در توقف مرگ و میر هزاران نهنگ

فهرست مطالب

افزایش تعداد مرگ و میر نهنگ ها

تخمین می‌زنند که هر سال 20000 نهنگ بر اثر برخورد کشتی می‌میرند. مؤسسه اقیانوس شناسی Woods Hole در فالموث، ماساچوست در حال تلاش برای استفاده از هوش مصنوعی و دوربین‌های تصویربرداری حرارتی برای کاهش این مرگ و میرهای غیر ضروری است. این سازمان مستقل به تحقیقات، فناوری و آموزش اقیانوس اختصاص دارد. می‌گویند که این فناوری می‌تواند نهنگ‌ها را در فاصله بیش از 4 مایلی شناسایی کند و قبل از وقوع حملات مرگبار به کاپیتان‌ها هشدار دهد. ما باز هم ردپای هوش مصنوعی را برای توقف مرگ و میر هزاران نهنگ را در سال می‌بینیم.

این فناوری از تصویربرداری حرارتی برای تشخیص جسد یا فواره نهنگ استفاده می‌کند. همچنین اطلاعاتی را در زمان واقعی درباره فاصله آنها از یک کشتی ارائه می‌دهد. هدف این است که زمان کافی برای کاپیتان کشتی‌ها فراهم شود تا کشتی‌ها بتوانند مسیر خود را تغییر دهند یا سرعت خود را کاهش دهند.

 هوش مصنوعی باعث توقف مرگ و میر هزاران نهنگ میشود.

بیشتر بخوانید: چرا دانشمندان دم نهنگ ها را با هوش مصنوعی ردیابی می کنند؟

آزمایشی برای نجات نهنگ‌های در حال انقراض

در سه ماه آزمایش آزمایشی توسعه دوربین‌های تشخیص نهنگ WHOI، این فناوری 1169 نهنگ و دلفین را شناسایی کرده است. دانیل زیتربارت، دانشمند WHOI، متخصص در فیزیک و مهندسی اقیانوس‌ها است. ایشان می‌گویند که الگوریتم‌های دوربین نشانه‌های حرارتی قایق‌ها، پرندگان و امواج را فیلتر می‌کنند و فقط هشدارهایی را برای تشخیص احتمالی نهنگ ارسال می‌کنند. این آزمایش پاسخ مثبتی برای توقف مرگ و میر هزاران نهنگ را برآورد کرد.

با توجه به تحقیق سازمان‌ها، هنگامی که یک نهنگ مشاهده می‌شود، دوربین‌های مجهز به هوش مصنوعی در عرض 15 ثانیه هشداری را به انسان ارسال می‌کنند. سپس فرد مشاهده را تأیید یا بی اعتبار می‌داند تا اطمینان حاصل شود که کاپیتان‌ها هشدارهای نادرست دریافت نمی‌کنند.

برخورد کشتی و درهم‌تنیدگی یکی از دلایل اصلی آسیب و مرگ حیوانات دریایی مانند نهنگ‌ها است. اگرچه فناوری جدید مبتنی بر هوش مصنوعی امیدوارکننده است.

با توجه به اینکه این آزمایش واقعا اجرا شد و در واقع تا حدی توسط یک شرکت حمل و نقل پذیرفته شد، این دستورالعمل‌ها در این مسیر دلگرم کننده است. در واقع کاهش حملات کشتی‌ها به استراتژی‌های متعددی نیاز دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *