هوش مصنوعی در حال حاضر نحوهی کار بسیاری از افراد را تغییر داده است. اما هنوز نمیتواند همهی کارهای انسانها را انجام دهد و جایگزین آن شود! گزارشی از Indeed نشان میدهد: بین 2800 شغل شناسایی شده، هیچ کاری وجود ندارد که “با احتمال بالا” توسط هوش مصنوعی جایگزین شود!
۶۸.۷ درصد بیشتر مهارتها “بسیار نامحتمل” یا “نامحتمل” است که توسط هوش مصنوعی جایگزین شود. در حالی که ۲۸.۵ درصد از مهارتها ممکن است “بهطور بالقوه” جایگزین شوند. گزارش Indeed مهارتهای نرم مانند ارتباطات، رهبری و سازماندهی؛ همچنین مهارتهای فنی از جمله زبانهای برنامهنویسی خاص و مهارتهای عملی مانند آشپزی و تجویز دارو را بررسی کرد.
«ما توانستیم تمام این مهارتها را بگیریم و آنها را به بیش از یک میلیون آگهی شغلی که در سال گذشته داشتیم، مرتبط کنیم. سپس ارزیابی کردیم: “آیا هوش مصنوعی میتواند جایگزین انسان در انجام یک شغل خاص شود؟” سوینجا گودل (Svenja Gudell)، اقتصاددان ارشد اندید میگوید: « نتیجه واقعاً جالب بود! زیرا متوجه شدیم که واقعاً هیچ مهارتی – عملاً صفر – وجود ندارد که احتمالاً قابل جایگزینی باشد!»
بیشتر بخوانید: مشاغلی که با هوش مصنوعی متحول میشوند!
هوش مصنوعی فعلا فقط قدرتمند است!
اندید از GPT-4، آخرین مدل هوش مصنوعی مولتیمدال (multimodal) اوپنایآی، استفاده کرد تا توانایی خود را در انجام مهارتهای کاری در سه حوزه ارزیابی کند: ارائه دانش نظری مرتبط با مهارتها، استفاده از آن مهارتها برای حل مسائل و اجرای آن مهارتها به صورت فیزیکی یا دیجیتال. تحقیقات نشان داد که هوش مصنوعی فعلاً فقط نقش حمایتی برای کارگران ایفا میکند. زیرا هوش مصنوعی از نظر فنی نسبتاً توانمند است، بدون توانایی قویتر در حل مسئله و کارکرد عملی، نمیتواند با نیروی کار انسانی رقابت کند.
گودل میگوید: “نتیجهگیری ما این بود که هوش مصنوعی تولیدی، حداقل در شکل کنونیاش میتواند یک دستیار دیجیتال بسیار پیشرفته باشد؛ و قطعاً میتواند در برخی زمینهها بهرهوری را افزایش دهد. اما هنوز نمیتواند جایگزین انسان شود.”
5 شغلی که هوش مصنوعی جای آنها را میگیرد!
محققان Indeed در مطالعه خود 16 شغل را بررسی کردند و پنج شغلی که بیشترین احتمال جایگزینی را داشت، معرفی کردند. این مشاغل عبارتند از:
- حسابداری حرفهای
- متخصصان مارکتینگ و تبلیغات
- توسعهدهندگان نرمافزار
- کادر پشتیبانی اداری بهداشت و درمان
- کارشناسان بیمه
طبیعت فنی و اغلب تکراری مهارتهای مورد نیاز برای این نقشها، نقاط قوت هوش مصنوعی را تقویت میکند، علاوه بر این، مشاغل بالا معمولاً نیاز به تعامل جسمانی کمتری دارند! از طرف دیگه، شغلهایی که نیاز به تعامل با مشتری یا حضور فیزیکی دارند احتمال کمتری برای جایگزینی توسط هوش مصنوعی دارند.
گودل توضیح میدهد:« افرادی که به توسعه نرمافزار علاقه دارند، باید یاد بگیرند که از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده کنند تا بهرهوری خودشان را افزایش دهند. در واقع، همه چیز به استفاده حداکثری از این ابزارها، مربوط میشود!
بیشتر بدانید: استفاده از هوش مصنوعی در صنعت بیمه