بیش از 300 ژئوگلیف مرموز با هوش مصنوعی کشف شد!

فهرست مطالب

300 ژئوگلیف‌های جدید با مدل‌های هوش مصنوعی

طبق گزارش خبرگزاری The Guardian، بیش از 300 ژئوگلیف (تپه‌نگار) در نزدیکی صحرای نازکا پرو با هوش مصنوعی (AI) و هواپیماهای بدون سرنشین کم پرواز در یک دوره شش ماهه کشف شد!

ماساتو ساکای باستان شناس از دانشگاه یاماگاتا می گوید: «استفاده از هوش مصنوعی در تحقیقات به ما کمک می‌کند که توزیع ژئوگلیف‌ها را سریع‌تر و دقیق‌تر ترسیم کنیم. این گلیف‌ها شامل طوطی‌ها، گربه‌ها، میمون‌ها، نهنگ‌های قاتل، لاماها، آلپاکاها و انسان‌ها است! » ابعاد آن‌ها بین 10 تا 20 فوت است که آنها را بسیار کوچکتر از آنچه در فلات نازکا یافت می شود.

جانی ایسلا، باستان شناس ارشد پرو افزود: «می‌توان گفت که این ژئوگلیف‌ها توسط انسان‌ها برای انسان ساخته شده است! آنها اغلب صحنه‌هایی از زندگی روزمره را نشان می‌دهند.» در حالی که ژئوگلیف‌های این دوره معمولا غول پیکر و برای خدایان بودند. محققان معتقدند تصاویر مربوط به 200 سال پیش از میلاد مسیح است. این کشفیات اطلاعات جدیدی در مورد فرهنگ پاراکاس ارائه می‌دهد.

پس از آموزش مدل بر روی تصاویر ژئوگلیف موجود، تیم تحقیقاتی از آن برای جستجوی بیشتر استفاده کردند. آنها ۳۰۳ زمین نگاره را پیدا کردند که از طریق بازدید میدانی توسط کارشناسان انسانی تأیید شد.

بیشتر بخوانید: رمزگشایی طومارهای هرکولانیوم با هوش مصنوعی!

آموزش مدل‌ها برای کشف ژئوگلیف

برای این مطالعه جدید، تیم ژاپنی به متخصصان هوش مصنوعی در IBM برای کمک به جستجو مراجعه کردند. آنها با هم یک برنامه هوش مصنوعی ایجاد کردند که قادر به شناسایی زمین نگاره ها از طریق تصاویر هوایی کف صحرا است ، مهم نیست که خطوط چقدر کم رنگ باشد.

پس از آموزش مدل بر روی تصاویر ژئوگلیف‌های موجود، تیم تحقیقاتی از آن برای جستجوی بیشتر استفاده کردند. آنها ۳۰۳ زمین نگاره را پیدا کردند که از طریق بازدید میدانی توسط کارشناسان انسانی تأیید شد.

حدود 60 درصد از ژئوگلیف‌های خطی، حیوانات وحشی مانند پرندگان، میمون‌ها و گربه‌ها را به تصویر می‌کشیدند. این تیم کشفیات را با مسیرهای تشریفاتی و زیارتی در گذشته، مرتبط می‌داند!

همانطور که انتظار می‌رفت، بسیاری از خطوط شامل ژئوگلیف‌های جدید، کم رنگ بودند، اما محققان می‌توانستند آن را به تصویر بکشند. این تیم قصد دارد به استفاده از برنامه هوش مصنوعی برای جستجوی نمونه های بیشتری از هنر باستانی ادامه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *