همه‌چیز درباره‌ی نرم‌افزار Power BI

فهرست مطالب

Power BI کاربردها نحوه‌ی استفاده، مزایا و ویژگی‌ها

مقدمه

امروزه داده (Data) به عنوان یکی از مهم‌ترین دارایی‌های هر سازمان و کسب و کاری به شمار می‌رود، اما تا زمانی که آن سازمان درک و بینشی از آن‌ها استخراج نکند، این دارایی بدون استفاده خواهد ماند! امروزه بستر‌های مناسبی برای این کار وجود دارد. مایکروسافت پاور بی آی (Microsoft Power BI) یک بستر هوش تجاری و مدیریت اطلاعات کسب و کار است که ابزارهایی برای جمع آوری، تجزیه، تجسم، به اشتراک گذاری و تحلیل داده‌ها برای کاربران غیر فنی کسب و کار فراهم می‌کند. در این مطلب به بررسی Power BI، ویژگی‌ها، کاربردها و نحوه‌ی استفاده از آن می‌پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

power Bi یک بستر هوش تجاری و مدیریت اطلاعات کسب و کار است که ابزارهایی برای جمع آوری، تجزیه، تجسم، به اشتراک گذاری و تحلیل داده‌ها برای کاربران غیر فنی کسب و کار فراهم می‌کند.

نرم افزار Power BI چیست؟

نرم افزار  Power BI، یک بستر هوش تجاری و مدیریت کسب و کار است. قابلیت‌های متنوع این نرم افزار، به شما کمک می‌کند تا بتوانید داده‌های گسترده و حجیم خود را به راحتی تحلیل و بررسی کرده و نتایج آن را در اختیار سایر افراد قرار دهید.

این نرم‌افزار دارای مجموعه‌ای از برنامه‌ها و سرویس‌هاست که به سازمان ها کمک می‌کند تا داده‌های مورد نیاز را از منابع متنوع استخراج کنند و به صورت چشم نوازی بصری سازی کنند، و در نهایت آن را در بستر مورد نیاز خود بارگذاری کنند تا در هر زمانی و از هر مکانی در دسترس باشند.

این سیستم بهترین ابزارهای تحلیل و آنالیز داده‌ها را ارائه می‌دهد. از آن جایی که این ابزار را می‌توان با ابزارهای دیگر شرکت مایکروسافت، ادغام و یکپارچه کرد، کار با آن بسیار ساده بوده و امکانات بی شماری را می‌توان از آن دریافت کرد. به طور کلی، تمامی افرادی که با Excel آشنایی داشته و قبلاً با آن کار کرده‌اند، مشکلی در کار با این سیستم نیز نخواهند داشت.

مدیران هر زمان و هر جایی که اراده کنند می توانند وضعیت کسب و کار را پایش و مورد تحلیل قرار دهند. گزارش‌های تولیدی با استفاده از نرم افزار Power BI در تمامی دستگاه‌ها مانند لپ تاپ، تبلت و تلفن همراه قابل مشاهده هستند.

گزارش های جهانی از پیشرو بودن این نرم افزار در هوش تجاری حکایت می‌کنند. طبق گزارش   Forrester و Gartner، نرم افزار Microsoft Power BI در صدر پلتفرم‌های این حوزه قرار دارد.

ویژگی‌های Power BI

در ادامه با ویژگی‌های این نرم‌افزار آشنا می‌شویم. Power BI ویژگی‌های بسیار زیادی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

هوش مصنوعی

کاربران می‌توانند در Power BI به شناسایی تصویر و تجزیه و تحلیل متن دسترسی پیدا کنند، همچنین می‌توانند امکاناتی همچون شناسایی تصاویر و یا آنالیز متن‌های مختلف را به صورت خودکار انجام دهند. با استفاده از قابلیت‌های یادگیری ماشین خودکار، مدل‌های یادگیری ماشین را ایجاد و آن‌ها را با Azure Machine Learning ادغام کنند.

سهولت در استفاده

بسیاری از امکانات موجود در Power BI از طریق رابط کاربری بسیار ساده قابل انجام است. در Power Bi نیازی به کد زدن نیست و می‌توانید به راحتی از Wizard استفاده کنید.

قابلیت اتصال به منابع گوناگون داده

از دیگر ویژگی‌های مهم Power BI قابلیت اتصال به طیف متنوعی از منابع داده است. معمولا در پروژه‌های هوش تجاری نیاز به اتصال به منابع مختلف وجود دارد، پاور بی آی در این زمینه بسیار قدرتمند است و از تعداد بسیاری از منابع داده (Data Source) پشتیبانی می‌کند.

شخصی سازی بخش‌های مختلف

با استفاده از امکانات سفارشی سازی در نرم افزار پاور بی آی، افراد می‌توانند با توجه به نیازهای منحصر به فرد کسب و کار خود، بخش‌های مختلف را بهینه سازی کنند. این ویژگی به توسعه دهندگان امکان می‌دهد ظاهر ابزارها و گزارشات پیش فرض را تغییر و ابزارهای جدیدی را به این پلتفرم اضافه کنند.

افراد می‌توانند با توجه به نیازهای منحصر به فرد کسب و کار خود، بخش‌های مختلف را بهینه سازی کنند.

یادگیری آسان!

یادگیری نرم افزار Power BI، کار پیچیده‌ای نیست، شما به‌راحتی می‌توانید کار با این نرم افزار را با کمی تمرین یاد بگیرید. Power BI بر پایه‌ی اکسل است به همین دلیل، اگر سابقه‌ی کار با اکسل را دارید، به راحتی با آن ارتباط برقرار می‌کنید. اما برای یادگیری Power BI نیازی به تسلط کامل بر اکسل نیست. Power BI مشابه اکسل است اما با قدرت و امکانات بسیار متفاوت‌تر و بیشتر!

Power BI و دسترسی به Cortana

کورتانا (Cortana) یا همان دستیار هوشمند مایکروسافت، در گوشی‌های موبایل استفاده می‌شود و بسیار محبوب است. شما با استفاده از نرم افزار Power BI می‌توانید به این دستیار هوشمند دسترسی داشته و با استفاده از زبان طبیعی به جستجوی داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز بپردازید.

API برای یکپارچه سازی

این ویژگی، کد نمونه و رابط عملکرد برنامه نویسی اپلیکیشن (API) را برای تعبیه داشبورد Power BI در سایر محصولات نرم افزاری، در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌دهد.

Power BI و مدل‌سازی

باید بدانید که نرم افزار power bi خود اجزا و ابزارهای مختلفی دارد که هر کدام، قابلیت‌های خاصی را به کاربران ارائه می‌دهند و به صورت کلی نیز می‌توان از تمامی این ابزارها به صورت یکپارچه استفاده کرد.

مدل‎سازی به کاربران اجازه می‌دهد تا مدل‌های عظیم دیتا را برحسب موضوع، در نمودارهای جداگانه قرار دهند و خصوصیات مشترک را تنظیم کنند. همچنین پوشه‌های نمایش را برای مصرف مدل‌ها، تنظیم کنند.


اخبار روز: ناسا نگران امکانات روزافزون هوش مصنوعی است!


اجزای Power Bi

نرم افزار Power bi را می‌توانید به عنوان نسخه دسکتاپ بر روی سیستم خود نصب و از آن استفاده کنید و یا حتی نسخه‌ی موبایل آن را تهیهکنید. توجه داشته باشید که power bi مخصوص دسکتاپ، یک سیستم محلی یا On permises است. برای استفاده از سرویس ابری نیز می‌توانید نسخه Power BI Service را تهیه کنید.

به طور کلی می‌توان بخش‌های مختلف نرم افزار power bi را به صورت زیر شرح داد:

  • نرم افزار مخصوص دسکتاپ ویندوز
  • اپلیکیشن پاور بی آی برای گوشی‌های IOS و اندروید
  • Power BI Report Server  برای انتشار گزارش تحت سیستم (on-permises)
  • سرویس آنلاین SAAS به نام Power BI Service

‏Power BI دارای چندین مؤلفه است، که به کاربران کمک می‌کند تا گزارش‌ها را ایجاد و به اشتراک بگذارند. همچنین اجزا و ابزارهای مختلفی دارد که در ادامه اصلی‌ترین آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

Power BI دارای چندین مؤلفه است، که به کاربران کمک می‌کند تا گزارش‌ها را ایجاد و به اشتراک بگذارند. همچنین اجزا و ابزارهای مختلفی دارد که در ادامه اصلی‌ترین آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

Power Query

این بخش مسئولیت پاکسازی و آماده‌سازی داده‌ها را برعهده دارد. همچنین قابلیت اتصال به منابع دیتا و ترکیب و تغییر شکل آن را به کاربر می‌دهد. زبان مورد استفاده در این قسمت زبان M است.

Power Pivot

یکی از اجزای مهم برای مدل سازی داده‌ها به صورت تبولار (Tabular) است.

Power View

ابزاری برای بصری سازی، که قابلیت ساخت چارت‌ها، نمودارها و نقشه‌های تعاملی را به کاربران ارائه می‌دهد.

Power Map

ابزاری برای بصری سازی 3 بعدی داده‌های جغرافیایی.

Power Q&A

قابلیتی که به کاربر اجازه می‌دهد با استفاده از زبان طبیعی پاسخ سوالات خود را از میان داده‌ها پیدا کند.

دانلود نرم‌افزار power bi

این نرم‌افزار دارای نسخه‌ی رایگان و اشتراکی است. در حقیقت، نسخه‌ی رایگان Power BI برای صاحبان مشاغل و کسب و کارهای کوچک می‌باشد. برای اینکه از تمامی امکانات و قابلیت‌های این برنامه استفاده کنید، لازم است تا اشتراک ماهانه آن را تحت عنوان Power BI Proخریداری کنید. مدل Pro برای هر کاربر ۹.۹۹ دلار در ماه است. قیمت کلی این نسخه‌ به تعداد کاربر بستگی دارد.

کاربردهای Power BI

به وسیله‌ی این نرم افزار می‌توانید به یک مدل مطلوب و کارآمد دسترسی پیدا کنید. همچنین می‌توانید برای ارائه تصویری داده‌های مورد نظر خود، نمودار ایجاد کنید و همه این موارد را با سایر کاربران سازمان به اشتراک بگذارید. مدل‌هایی که در این نرم‌افزار ایجاد می‌شوند، به روش‌های مختلف در سازما‌ن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 به عنوان مثال، گزارشات این سیستم می‌تواند به سوالات شما در زمان واقعی پاسخ مناسب دهد. یا به کمک نتایج گزارشات می‌توانید پیش بینی کنید که کدام بخش‌های سازمان از معیارهای تجاری استفاده می‌کنند. همچنین، سیستم Power BI می‌تواند برای مدیران سازمان، داشبوردهای اجرایی لازم را فراهم کرده و به آن‌ها کمک کند دید جامع‌تر و کامل‌تری نسبت به عملکرد بهش‌های مختلف به دست آورند.

برای مدیران سازمان، داشبوردهای اجرایی لازم را فراهم کرده و به آن‌ها کمک کند دید جامع‌تر و کامل‌تری نسبت به عملکرد بهش‌های مختلف به دست آورند.

مزایای سیستم پاور بی آی

این نرم‌افزار مزایای متنوعی دارد و به شما سرویس‌های مختلفی ارائه دهد. از جمله:

  • تحت وب قرار داشتن Power BI به شما کمک می‌کند در هر زمان و در هر مکان به گزارش‌های خود و گزارش‌ها دیگران دسترسی داشته باشید.
  • این سیستم، با امکان اتصال به دیتابیس‌های مختلف، به شما امکان می‌دهد از سازمان خود گزارش‌های جدید و به روز داشته باشید.
  • ابزار مدل‌سازی در نسخه‌ی دسکتاپ به شما کمک می‌کند تا به راحتی داده‌های خود را به مدلی استاندارد برای گزارش سازی تبدیل کنید.
  • ویژوال‌ها در این نرم افزار، بسیار متنوع هستند، شما می‌توانید داده‌های خود را به روش‌های مختلف به نمایش بگذارید.
  • به کمک این نرم افزار می‌توانید قابلیت ایجاد اتصال به داده‌های خود در SQL سرور را (به صورت زنده و غیر زنده) فراهم کنید.
  • پاور بی آی در اکسل، می‌تواند داده‌های شما را تحلیل کند. پس تجزیه و تحلیل داده‌ها خود را با خیال راحت به این نرم افزار بسپارید.
  • می‌توانید با استفاده از سیستم Data Gateway در این نرم افزار، یک کانال امن برای دسترسی به داده‌هایتان فراهم کنید.

اخبار هوش مصنوعی

به دلیل پیشرفت فناوری‌ و تکنولوژی‌های جدید روزانه اخبار متعددی در این حوزه، منتشر می‌شود. اگر شما هم به اخبار هوش مصنوعی و فناوری‌های جدید علاقه‌مند هستید، به شما سایت ایرانتک را پیشنهاد می‌کنم! شما عزیزان با مراجعه به سایت ایرانتک می‌توانید از اخبار و مقالات فناوری‌های جدید و هوش مصنوعی مطلع شوید.

جمع بندی

در این مطلب به بررسی ابزار قدرتمند Power bi، ویژگی‌ها، کاربردها و اجزای آن پرداختیم. امید است این مطلب برای شما مفید واقع شود. شما عزیزان همچنین می‌توانید سوالات خود درباره‌ی این نرم‌افزار را، در قسمت دیدگاه‌ها مطرح کنید، تا کارشناسان ما در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.


سوالات متداول

پاور بی آی مناسب چه کسانی است؟

این نرم افزار بیشتر برای تحلیلگران داده‌ها و متخصصان هوش تجاری مناسب است. چرا که این افراد معمولاً وظیفه پدید آوردن مدل‌های داده مختلف را دارند.

چگونه می‌توان از نرم افزار پاور بی آی استفاده کرد؟

Power BI Desktop به کاربران امکان متصل کردن داده‌ها و ارائه گزارش‌ها و مدل‌ها را می‌دهد. این سرویس به صورتی است که در آن می‌توان گزارش‌ها و مدل‌ها را بین دیگر کاربران به اشتراک گذاشت؛ پس باقی کاربران می‌توانند گزارش‌ها و مدل‌های داده را مشاهده و در این خصوص، با یکدیگر تعامل داشته باشند.

آیا Power BI یک ابزار Self-Service BI است؟

امروزه بسیاری از شرکت‌ها در پی پیاده‌سازی راهکارهای Self-Service BI و سوق دادن کاربران کسب و کار به اتخاد تصمیمات داده محور بدون وابستگی به کارکنان فنی سازمان هستند. Self-Service Business Intelligence یک رویکرد تحلیل و آنالیز دیتاهای سازمان است که دسترسی و کار با دیتا را برای کاربران میسر می‌کند. حتی اگر پیش زمینه‌ای در علوم آمار، هوش تجاری و داده کاوی نداشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *